search

basic information
video
reports

Altai Snowcock

Tetraogallus altaicus (Gebler, 1836)

Алтайский улар | Алтай ұлары

2016-05-25
VKO Katon-Karagay
© Vladimir Vorobyov

Distribution

Breeding on Southern Altai, occupying alpine meadows with outlets of rocks.

Biology

Very rare resident. Inhabits alpine meadows with rocky and stone slopes, alpine tundra with an abundance of stones and scarce vegetation. The breeding biology is known very poorly. Broods of small chicks observed in early July, at altitudes of 1300-3000 m. No nest was found up to present time.

References

"Птицы Казахстана" том 2. Алма-Ата, 1962. Gavrilov E. I., Gavrilov A. E. "The Birds of Kazakhstan". Almaty, 2005. Э.И.Гаврилов. "Фауна и распространение птиц Казахстана". Алматы, 1999. Рябицев В. К., Ковшарь А. Ф., Ковшарь В. А., Березовиков Н. Н. «Полевой определитель птиц Казахстана», Алматы, 2014

supplement

go to family:

Phasianidae

in other projects

Birds of Siberia

information gallery
Birds of Xinjiang

information gallery
Birds of Russia

information gallery
Birds of Northern Eurasia

information gallery

Big Year 2018

supported by

1. Isabekov Askar (219)
2. Gubin Boris (206)
3. Belyaev Alexandr (190)
4. Yasko Anna (154)
5. Katuncev Alexandr (128)
6. Dyakin Gennadiy (127)
7. Vorobyov Vladimir (116)
8. Muravskiy Vladimir (115)
9. Andrussenko Konstantin (111)
10. Malkov Yuriy (109)

more...

unidentified birds


2018-05-16

И.Фефелов: Лесного дупеля не исключаю, клюв совсем короткий, рыжего почти нет. На дупеля (которого я не знаю) вроде тоже не походит.

2018-05-16

Анна Ясько: Сергей, посмотрите пожалуйста вот это фото. Мне кажется, что длина клювов на моем фото (особенно у последних двух кроншнепов) одинакова. Или
[....]

2018-05-16

Николай Балацкий: Анна, но ведь все птицы босоногие...

more unidentified birds...